Hlavní obsah

Muž tloukl hlavou do policejního vozu, spoutaný se zakousl do policisty

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Služební vůz a hlídka policistů přišla jako dobrý terč pro vybíjení přebytečné energie 37letému muži, který po rvačce v ulicích Prahy neměl dost a všemi dostupnými způsoby zaútočil na policisty a jejich vůz. Do něj tloukl hlavou, již spoutaný se svalil ve voze na policistu, kterému se zakousl do ruky.

Článek

„Nejen tímto atakem si sedmatřicetiletý muž „vykoledoval“ podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Skupinu pouličních výtržníků našli policisté v ulici Karolíny Světlé. Při průjezdu hlídky najednou vyběhl jeden z mužů z chodníku do silnice a snažil se kopnout do služebního vozidla. To se mu ale nepodařilo, auto minul a upadl na chodník.

„Policisté zastavili a muže ležícího na chodníku vyzvali k předložení dokladů. Ten ale odvětil, že žádný průkaz totožnosti nemá, klekl si k policejnímu vozu a začal do něj tlouci hlavou,“ doplnil Hulan.

V tom mu chtěli policisté samozřejmě zabránit, ale muž začal klást odpor. Policisté pak měli plné ruce práce, aby vzpurného opilce naložili do vozu. Výtržník se nejprve bránil nastoupit do auta a po jeho usazení na zadní sedadlo i nadále policisty jak verbálně, tak fyzicky atakoval.

„V jednu chvíli se dokonce úmyslně svalil na vedle sedícího policistu, kterému se při tom zakousl do ruky tak vehementně, že policista musel opětovně použít donucovacích prostředků, aby svou ruku z čelistí uvolnil,“ uzavřel mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám