Hlavní obsah

Lupič v Brně přepadl poštu a spoutal tam sedm žen

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně nepříjemný začátek pracovního týdne mají za sebou pracovnice pošty v Brně - Komíně. V úterý časně ráno hned po příchodu do práce na ně čekal lupič ozbrojený nožem a maketou pistole. Postupně se mu podařilo spoutat sedm pracovnic, jedné z nich se ale podařilo se štěstím přivolat pomoc. Když pak lupič uviděl, jak se na místo sjíždějí policejní vozy, pokusil se vzít do zaječích. Strážci zákona ho ale dopadli.

Článek

Plán na lehké získání peněz kul teprve dvacetiletý muž, který si příležitostně přivydělával jako model, asi dva měsíce. Na ruletě prohrál přibližně 200 tisíc korun a nevěděl, jak z dluhové pasti ven. Na akci se dobře přichystal. Vyzbrojen nožem a maketou pistole se oděl do černých montérek, pod které si oblékl slušivý oblek s kravatou, který hodlal upotřebit na útěku. V půl šesté ráno pak začal číhat u vchodu do pošty.

Počkal si na první pošťačku, a když odemkla dveře, vrhl se na ni, vtáhl ji dovnitř, spoutal ji a polil slabou kyselinou. Postupně pak odchytával další ženy a za chvíli se malá šatna zcela zaplnila rukojmími. Po všech chtěl klíče od trezoru, ty ale má jen vedoucí pobočky.

Poslední pošťačce se naštěstí při příchodu do práce něco nezdálo, a tak ještě stačila SMS zprávou upozornit vedoucího. Ten pak zalarmoval policii.

„Podařilo se nám obklíčit poštu. V jednu chvíli lupič uviděl policejní auto a z pošty vyběhl. Ihned jsme ho dopadli,“ řekl jeden ze zasahujících policistů. Model, lupič a gambler v jedné osobě už sedí v policejní cele a čeká na vzetí do vazby. Soud mu může za jeho čin vyměřit až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám