Hlavní obsah

Opilý řidič ujížděl policistům, naboural přitom dvě auta

Právo, ab

Dvě auta naboural opilý 34letý řidič v Ostravě-Porubě, který v sobotu odpoledne ujížděl policejní hlídce. Agresivní nebezpečnou jízdou ohrožoval i chodce na přechodech. Když se jej policistům nakonec podařilo zastavit, nadával jim, kopal a odmítal z vozu vystoupit. Skončil na záchytce. Sdělila to mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

To, že ulicemi Poruby projíždí patrně silně opilý řidič, zavolali policii svědkové. Hlídka obvodního oddělení jej vyrazila hledat a brzy jej zaregistrovala na Hlavní třídě. V jednom místě nezvládl řízení, vjel na středový pás, kde v tu chvíli byla skupinka lidí, naštěstí nikoho nezranil.

„Vrátil se zpět na komunikaci a pokračoval v nebezpečném způsobu jízdy. Na výzvy k zastavení reagoval zvýšením rychlosti a začal policistům ujíždět,“ uvedla mluvčí. „Řidič jel agresivní, nebezpečnou jízdou, vysokou rychlostí, přejížděl z pruhu do pruhu, ohrožoval vozy v protisměru i chodce na přechodech, nerespektoval dopravní značení,“ popsala Holčáková s tím, že v jedné zatáčce ztratil z kola pneumatiku, nicméně ujížděl dál.

Dechová zkouška nebyla reálná

„Při ujíždění poškodil dvě vozidla,“ sdělila. Policistům se jej nakonec podařilo zastavit, ve voze se ale zamkl. „Přidával plyn a v agresi pokračoval i vůči dalším policistům, kteří byli povoláni na místo. Vulgárně je urážel, kopal, bránil se a znemožňoval své vyproštění z vozu. Následně byl zpacifikován za užití donucovacích prostředků. Provedení dechové zkoušky nebylo reálné, a to ani později na protialkoholní záchytné stanici,“ popsala Holčáková s tím, že později muž přiznal, že před jízdou pil. Konkrétní hodnotu alkoholu ukáží výsledky krevního rozboru.

Okolnosti události ostravští policisté nadále prověřují. Žádají svědky, aby informace poskytli na lince 158 nebo na služebně obvodního oddělení policie Ostrava-Poruba1 v Dělnické ulici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám