Hlavní obsah

Mladík si vážně poranil hlavu a páteř při skoku z mostu do řeky

Tragicky skončila v sobotu pravidelná vodácká akce, kterou se zahajuje sezona na řece Moravici. Jednadvacetiletý mladík utrpěl na Opavsku vážná poranění hlavy a páteře poté, co skočil z mostu do řeky Moravice. Do ostravské nemocnice jej přepravil vrtulník letecké záchranné služby. Uvedl to mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Vrtulník Sokol záchranářů v akci. Ilustrační foto

Článek

Mladík se účastnil pravidelné vodácké akce, kterou se zahajuje sezona na řece Moravici. Pravděpodobně řeku přímo nesjížděl, ale byl mezi diváky. V Mokřinkách nedaleko Vítkova na Opavsku skočil z mostu do řeky a vážně se zranil.

"Podle svědků byl mladík po pádu v bezvědomí. Když na místo dorazila sanitka, se záchranáři už komunikoval. Zasahující lékař zjistil poranění hlavy a vážné zranění páteře," uvedl mluvčí s tím, že s ohledem na vážnost zdravotního stavu pacienta, byl na místo povolán vrtulník letecké záchranné služby. Ten zraněného přepravil do ostravské fakultní nemocnice.

V těchto dnech panuje v Česku sucho a v řekách je obecně méně vody. Moravici vodáci sjížděli na vypouštěné vodě z kružberské nádrže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám