Hlavní obsah

Mladík podezřelý z vraždy se sám přihlásil policii

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ze čtvrteční vraždy 58letého muže v Ostravě-Hrabůvce policisté obvinili 23letého mladíka z Ostravy. V pátek se sám přihlásil na jednom z ostravských obvodních oddělení policie. Skončil v policejní cele. V sobotu to sdělila mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Jak uvedla, kriminalisté od čtvrtečního večera oslovili desítky lidí, u kterých byl předpoklad, že by mohly k činu, nebo pachateli, poskytnout jakoukoli informaci. „Při pátrání po pachateli neměli zrovna jednoduchou práci. Zavražděný se totiž stýkal s osobami, které se nezdržují na jedné adrese a případné uvedené adresy jsou pouze fiktivní,“ řekla Štětínská.

„Do pátrání po všech lidech, kteří viděli zavražděného naposledy, bylo proto zapojeno maximum policistů. Rozjeli se na nespočet míst s cílem zjistit, kde se v současné době tyto osoby nacházejí. Další policisté intenzivně vyhodnocovali získané informace,“ popsala mluvčí s tím, že informace začaly směřovat k 23letému mladíkovi. Pátrání policistům ale stále komplikovaly desítky různých informací o jeho pohybu a pobytu. „Muž ale – možná pod tíhou svědomí – přišel sám v pátek odpoledne na jedno ostravské obvodní oddělení s tím, že ho asi budou policisté hledat,“ sdělila.

Jak dále informovala, policisté mladého muže zadrželi a po výslechu ještě v pátek pozdě večer obvinili z vraždy. Státnímu zástupci byl podán podnět k vzetí obviněného do vazby. „Oběť a pachatel se znali. Motivem mohly být osobní neshody. Jedná se o jednu z pravděpodobných verzí,“ doplnila Štětínská. Další informace v této fázi vyšetřování podle ní není možné zveřejnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám