Hlavní obsah

Sopkovy obrazy se našly ve skladu vystavovatelské firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Deset obrazů Jiřího Sopka v hodnotě přesahující milión korun, které záhadně zmizely z Jízdárny Pražského hradu, je na světě. Závěry policejního vyšetřování ukázaly, že díla nebyla ukradena, ale stala se obětí zmatků při vyklízení výstavy.

Článek

"Trestní oznámení kvůli krádeži, které 7. února podal vedoucí výstavního oddělení Správy Pražského hradu, tak bude nejspíš odloženo," potvrdila v úterý pražská policejní mluvčí Eva Miklíková.

Vystavovatelská firma Gema Art musela prostory do 6. ledna kvůli jiné výstavě vyklidit. Protože ale firma dlužila peníze ze jejich pronájem, dala deset Sopkových obrazů do zástavy Správě Pražského hradu. Ta je uložila do depozitáře Jízdárny, kde měly zůstat do té doby, dokud obě strany spor nevyřeší.

Leží ve skladu Gema Art

"Samotný majitel firmy sdělil, že při vyklízení výstavních prostor panoval mírný zmatek. Díla se proto kvůli časové tísni neinventarizovala. Firma pak nedopatřením odvezla i těchto deset děl," pokračovala Miklíková.

Zmizelá díla se opravdu zakrátko nalezla v jednom skladu Gema Art nedaleko Prahy, kde zůstanou do doby, než je firma vrátí jejich majiteli.

Správa Hradu: Nedopatření to nebylo

Dušan Seidl z výstavního oddělení Správy Pražského hradu však s verzí policie nesouhlasí. "Nedopatřením to určitě nebylo," řekl dnes ČTK. Dodal, že se dohodl s právníky, že s dalšími kroky počká, až obdrží rozhodnutí policie. Zvažuje také, že podá žalobu k soudu kvůli dlužnému nájemnému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám