Hlavní obsah

Muž vlečený tramvají v Ostravě zemřel, řidičce hrozí stíhání

Právo, ČTK, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Muž, kterého ve čtvrtek vlekla v Ostravě tramvaj, v nemocnici zemřel. Podlehl vážným zraněním, řekla v pátek odpoledne policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti policie podezírá řidičku tramvajové soupravy. Ta muže při nastupování přivřela do dveří a při rozjezdu mu amputovala nohu. Bude-li řidička obviněna, budou jí hrozit až čtyři roky vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

O obvinění informoval v pátek mluvčí ostravské policie Petr Svoboda. „Řidička je podezřelá z toho, že se při odbavování dostatečně nepřesvědčila, že se již nikdo nenachází v nástupních prostorech obou tramvajových vozů a zavřela dveře. Ovšem v tu chvíli ještě nedokončil vystupování pětaosmdesátiletý muž a dveře vozu mu přivřely ruku. Po rozjezdu byl muž vtažen do prostoru mezi nástupištěm a soupravou a byl několik metrů vláčen,“ uvedl Svoboda.

Cestující skončil ve vážném stavu v nemocnici, kde zraněním nakonec podlehl. Tramvaj mu podle informací záchranné služby amputovala nohu a vážně poranila ruku. „Policisté zadokumentovali místo činu a provedli výslechy svědků. Další okolnosti tohoto případu jsou předmětem vyšetřování,“ dodal Svoboda.

Jak Novinky informovaly, událost se stala ve čtvrtek krátce před půl jednou odpoledne v tramvaji číslo 17, a to na zastávce Tylova v Ostravě-Zábřehu. Zraněný cestující je nyní v péči lékařů Fakultní nemocnice v Ostravě. Nehodu vyšetřuje i Drážní inspekce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám