Hlavní obsah

Policie hledá zdroj úniku videa z výslechu Otakara Tomka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie i inspekce začaly ve čtvrtek vyšetřovat, odkud unikla nahrávka s říjnovým výslechem Otakara Tomka, jediného podezřelého z vraždy a znásilnění devítileté Aničky Janatkové. Přepis části výslechu a video, na kterém Tomek popisuje, co dělal v Troji v den, kdy dívka zmizela, zveřejnilo Právo a server Novinky.cz.

Článek

Situaci řešili policejní prezident Petr Lessy a nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Podle společného tiskového prohlášení mohlo dojít k trestnému činu zneužití pravomoci úřední osoby.

Mluvčí pražské policie Andrea Zoulová zase uvedla, že kdyby se zjistilo pochybení konkrétního policisty, mohl by v krajním případě přijít o práci. Upozornila ale zároveň, že k videu mělo přístup více institucí.

Vedení redakce Práva a serveru Novinek.cz je přesvědčeno, že publikace záznamu části výslechu Otakara Tomka je ve veřejném zájmu. Jde o prvotní a nezkreslenou informaci, která může přispět k lepšímu pochopení okolností této tragické kauzy.

Videozáznam výslechu Otakara TomkaVideo: Novinky

Hlavní podezřelý totiž ve vazbě spáchal sebevraždu a k vraždě Aničky se nikdy nepřiznal. Policie přitom proti němu nezveřejnila jediný přímý důkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám