Hlavní obsah

Omámenou dívku před znásilněním zachránila kamarádka a taxikář

– Praha
Novinky, Petr Nový

Večerní zábava v jednom z pražských barů a následná cesta nočním městem domů mohla pro mladou ženu v Praze 2 skončit velmi špatně. Násilným erotickým choutkám neznámého muže unikla jen díky své kamarádce a řidiči taxíku, kterým se podařilo ženu opakovaně uchránit. Po útočníkovi nyní pátrá policie.

Článek

Kamarádky v noci popíjely v jednom z barů ve Slezské ulici v Praze 3. Při zábavě opakovaně odmítaly komunikovat s cizím mužem, který na ně dotíral. Před druhou hodinou ráno si objednaly poslední drink a šly tančit.

Po dvou minutách nalezla za rohem provozovny muže, jak táhne pryč omámenou kamarádku, kterou osahává a svléká ji i sebe.
mluvčí policie

Když pak dopíjely pití, 23leté dívce se udělalo špatně a začala se motat. Její chování odpovídalo požití omamných látek nebo drogy. Kamarádka proto přivolala taxi, před vchodem však zjistila, že uvnitř nechala svetr a vrátila se pro něj.

„Po dvou minutách nalezla za rohem provozovny muže, jak táhne pryč omámenou kamarádku, kterou osahává a svléká ji i sebe. Čtyřiadvacetiletá dívka ji ubránila a obě nasedly do vozidla taxi,“ popsala první útok mluvčí policie Eva Kropáčová.

Útočník dívky sledoval v druhém taxíku

Taxikář odvezl dívky k metru Roztyly, kde po zastavení zjistil, že je celou dobu sledoval další vůz taxi.

„Z něj okamžitě vyběhl opět ten samý muž, co dívku obtěžoval a nasedl k omámené dívce do vozidla a chtěl, aby řidič z místa rychle ujel bez její kamarádky,“ popsala situaci Kropáčová.

Taxikář obě dívky ubránil a muž neznámé totožnosti poté, co zjistil, že jede na místo policie, utekl. Dívce lékař zjistil v krvi velkou přítomnost několika opiátů. „U dívky tak mohlo dojít k těžké újmě na zdraví. Během incidentu za rohem baru muž dívku navíc okradl,“ uvedla mluvčí.

Policie žádá veřejnost o pomoc

Kriminalisté sestavili identifikační portrét muže, který dívku omámil a obtěžoval. Případ šetří kvůli podezření z trestného činu pokusu o znásilnění a krádeže, za což muži hrozí vězení až na pět let.

Jakékoliv informace k pachateli či samotnému incidentu před barem a před provozovnou u autobusového nádraží a metra Roztyly mohou lidé oznámit na linku 158.

Hledaný je přibližně 25 let starý, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Má světlé oči, vlasy na krátko střižené s delší nagelovanou ofinou. Je světlé pleti, na čele má hlubokou a velkou podélnou vrásku. Při útoku měl bílé triko, koženou bundu ve střihu saka a modré džíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám