Hlavní obsah

Couvající dodávka na chodníku zabila v Praze ženu

Právo, Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Dodávka srazila ve čtvrtek ráno chodkyněni na chodníku v Praze 10. Sražená žena utrpěla vážná zranění, kterým na místě podlehla. Policisté nyní okolnosti neštěstí vyšetřují. Vážná nehoda se ráno stala také na Karlovarsku a u Českého Krumlova.

Článek

Neštěstí se stalo krátce po sedmé hodině v Průběžné ulici, kam ihned vyrazili policisté i záchranáři. Tam došlo na chodníku ke střetu dodávky s 70letou ženou z Prahy v okamžiku, kdy vozidlo řízené Vietnamcem couvalo k jednomu z obchodů.

„Chodkyně utrpěla zranění, kterým na místě i přes snahu záchranářů podlehla. Celou událost nyní prošetřují policisté, kteří zjišťují příčiny nehody a míru zavinění všech zúčastněných,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Doplnil, že řidič ženu pravděpodobně přehlédl.

Těžce zraněný po další nehodě

K vážné dopravní nehodě došlo ve čtvrtek ráno také na Karlovarsku, nedaleko Olšových Vrat. Bez bližších podrobností to uvedla policie, jeden člověk byl těžce zraněn.

Hlavní tah z Budějovic na Krumlov uzavřen

U Dolního Třebonína na Českokrumlovsku na silnici I/39 havarovala ráno dvě auta. "Tři lidé jsou zraněni, hlavní tah do Rakouska mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem je v obou směrech neprůjezdný," řekla policejní mluvčí Michaela Pavlíčková.

"Jedná se o čelní srážku dvou aut. Dvě zraněné osoby odvezly sanitky, jednu záchranáři transportovali do nemocnice vrtulníkem," doplnila Pavlíčková.

Policisté odklánějí dopravu přes vedlejší komunikace. Podle ní zatím není jasné, jak dlouho bude trvat odstranění následků nehody a zprovoznění komunikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám