Hlavní obsah

Vojáci na Libavé si šli zastřílet a způsobili rozsáhlý požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Cvičné střílení vojáků ve vojenském prostoru Libavá na Olomoucku způsobilo ve středu rozsáhlý požár trávy. Oheň muselo likvidovat několik jednotek hasičů. Požár se postupně rozšířil až na plochu 1,5 kilometru. Na místě zasahovali vojenští hasiči, olomoučtí profesionálové i dvě dobrovolné jednotky.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Hořela tam tráva, přičemž hrozilo, že požár se rozšíří na blízký les. Šlo o plochu zhruba pětadvaceti hektarů. Vojáci proto povolali profesionální hasiče z Olomouce a dobrovolníky z Domašova nad Bystřicí a Moravského Berouna. Ti s využitím šesti cisteren oheň lokalizovali a zlikvidovali,“ řekla Právu ve středu večer mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Událost se obešla bez zranění i bez škod, řekl její kolega, mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák. Podle něj měl rozšíření požáru trávy na svědomí především silný vítr. Oheň se tak roznesl na plochu několika hektarů.

"Požár se velmi rychle rozšířil na plochu 1,5 krát 1,5 kilometru. Po dojezdu všech cisternových vozidel k místu události se požár během několika minut podařilo lokalizovat," doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám