Hlavní obsah

Policie ocenila ženu, která pomohla dopadnout exhibicionistu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Exhibicionistu, který se loni v listopadu uspokojoval před nezletilými školačkami v parku v Klimkovicích u Ostravy, pomohla dopadnout kolemjdoucí Pavla Dluhošová. Ve středu za to dostala od policie ocenění Český pitaval a stala se tak první ženou, která tento titul udělovaný Policií ČR a Českou pojišťovnou získala.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pavla Dluhošová obdržela ocenění z rukou ostravského policejního ředitele Tomáše Landsfelda.

Článek

Událost, které se stala žena svědkem, se odehrála 14. listopadu nedaleko rybníka v Klimkovicích. Na procházce se psem spatřila Pavla Dluhošová bezdomovce v šedivém kabátu a se staženými kalhotami, který se v parku sexuálně ukájel před dvěma procházejícími dívkami ve věku pět a osm let.

„Měl stažené kalhoty a něco na ně hulákal. Jedna dívka začala utíkat, druhá plakala,“ řekla oceněná žena, která na místo zavolala policii a obě dívky následně odvedla k rodičům jedné z nich, kteří pracovali nedaleko.

Dostal pět měsíců nepodmíněně, protože v minulosti byl za podobné jednání už trestán.
ředitel policie

„Nedalo mi to a šla jsem znovu do toho parku. On tam stále postával. Pak ho zadržela policejní hlídka,“ dodala Dluhošová.

Jak ukázalo policejní vyšetřování, muž se v parku v té době vyskytoval poměrně často a v minulosti už byl za exhibicionismus odsouzen k podmíněnému trestu. „Teď dostal pět měsíců nepodmíněně, protože v minulosti byl za podobné jednání už trestán. Zároveň má nařízenou ústavní sexuologickou léčbu,“ uvedl ředitel ostravské policie Tomáš Landsfeld.

Je to projev občanské odvahy, který není v dnešní době moc častý a je hoden následování.
státní zástupkyně

Čin Pavly Dluhošové ocenila také novojičínská okresní státní zástupkyně Zuzana Minářová. „Je to projev občanské odvahy, který není v dnešní době moc častý a je hoden následování,“ řekla Minářová.

Česká pojišťovna a Policie ČR uděluje titul Český pitaval od roku 2009. Jde o projekt, který navazuje na ocenění Gentleman silnic, udělované za příkladné činy na českých silnicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám