Hlavní obsah

Stařenka přišla o desítky tisíc, zlodějka se před ní ještě vymočila

Právo, René Chvalina
Chrudim

Případ dalšího hyenismu na seniorech řeší policisté na Chrudimsku. O desetitisíce tentokrát přišla dvaadevadesátiletá žena. Jedna ze zlodějek, kterou majitelka nechtěla pustit do domu, se jí před očima vymočila na zahradu.

Článek

Stařenka pracovala na zahradě, když zaslechla intenzivní štěkot svého psa a šla podívat ke vstupní brance, jelikož očekávala návštěvu své snachy. U domu však nečekal nikdo z příbuzných, ale tři zcela neznámé ženy.

„Překvapená majitelka domku jim vysvětlila, že na jejím pozemku nemají co dělat a snažila se je poslat pryč. Nezvané návštěvnice na její prosbu nereagovaly a začaly jí vyprávět, že se doslechly o prodeji jejího domečku, a proto se přijely podívat,“sdělil Právu policejní mluvčí Lukáš Maier.

Poté už začaly plynout z úst podvodnic naučené fráze o tom, že jedna z nich nutně potřebuje na toaletu, a aby je pustila do domu. Majitelka domu však na takové řeči neslyšela a znovu poslala ženy pryč. Na to reagovala jedna z podvodnic tím, že se před šokovanou seniorkou vymočila na její zahradě.

„Následovalo krátké dohadování, po kterém ženy opustily pozemek a vydaly se k vozidlu, ve kterém na ně čekal muž,“ doplnil policejní mluvčí.

Krátce poté, co automobil s posádkou zlodějů odjel, dorazila snacha stařenky. Ta ihned zjistila, že v domě někdo řádil. Byly prohledány všechny skříně i noční stolky v ložnici. Trio žen tak pravděpodobně ukradlo peníze ještě dříve, než si jich stařenka všimla. Z domu zmizelo téměř dvaatřicet tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám