Hlavní obsah

Za výtržnosti v Ostravě byli obviněni čtyři fanoušci FC Bohemians 1905

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Z patnácti fanoušků pražského fotbalového klubu Bohemians 1905, které policie zatkla v sobotu večer kvůli výtržnostem provázejícím fotbalový zápas s ostravským Baníkem, jich policie zatím čtyři obvinila přečinů výtržnictví a násilí proti úřední osobě.

Článek

Výtržnosti dalších fanoušků policie zatím vyhodnocuje a není jasné, kolik jich bude kvalifikováno jako přečiny a kolik jako pouhé přestupky.

Informovala o tom v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Jak Novinky informovaly již v neděli, policie zatýkala fanoušky pražského fotbalového týmu jak před večerním utkáním, tak i po něm. [celá zpráva]

Důvodem byly zejména výtržnosti v ulicích, incident se zákazníky jedné z restaurací v centru Ostravy a také poškození osobního auta a autobusu. Prvním obviněným je podle Holčákové 31letý muž, který v restauraci v centru města napadl pěstmi muže, který seděl u stolu.

Napadený útok vykryl

"Poškozený měl útok vykrýt, načež měl podezřelý útočit na další hosty restaurace a činit výpady pivní sklenicí vůči dalším hostům. Během chvíle byl muž zadržen policisty speciální pořádkové jednotky. Při ataku bylo poškozeno zařízení restaurace,“ uvedla mluvčí.

Dalším stíhaným pro výtržnictví je 27letý muž, který poblíž vchodu na stadión vyrazil pěstmi výplň okna autobusu. Další dva fanoušci jsou obviněni z násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Pětadvacetiletý muž kopl do ruky zasahujícího policistu. Pro podobné jednání je stíhán také o rok starší fanoušek. Oba se podle mluvčí Holčákové policistům později omluvili.

Vyšetřování výtržností pražských fanoušků i nadále pokračuje. „I nadále probíhá analyzování zajištěných obrazových záznamů, dle zjištěných okolností je reálná i možnost trestního stíhání dalších osob, tak jako tomu bylo i při některých předchozích zápasech,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám