Hlavní obsah

Lupič v ostravské bance hrozil granátem, policie hledá podezřelého Poláka

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Po polském státním příslušníkovi Jackovi Kaminském, podezřelém z březnového přepadení banky v Ostravě, pátrá policie. Kriminalisté ho podezírají, že 10. března v pobočce Komerční banky v Ostravě-Mariánských Horách vyhrožoval úřednici odpálením granátu. Poté, co dostal peníze, z místa utekl.

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Podezřelý přistoupil k přepážce, zaměstnankyni předložil papír s textem, který ženu nabádal k vydání peněz pod pohrůžkou použití granátu. Pokladní proto v obavách vydala bankovky různých nominálních hodnot. Z místa pak muž odešel,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté při vyšetřování případu kontaktovali desítky svědků a získali informace, které směřují k podezřelému cizinci. Dvaapadesátiletý Jacek Kaminski vystupuje v České republice také pod jménem Josef Židek, na které má vystaven doklad totožnosti.

„Hledaný je štíhlé postavy, vysoký asi 175 cm, delších prošedivělých vlasů, má prošedivělý knír a vrásčitý obličej. Muž hovoří plynulou češtinou. V době činu byl oblečen do zelené zimní bundy s bílými pruhy na rukávech, světle modrých riflí, na hlavě měl čepici tzv. kulicha černé barvy, s sebou nesl na rameni černou tašku,“ dodala Holčáková.

Kriminalisté také zjistili, že Kaminski se může pohybovat po různých stavbách, kde může pracovat jako zedník či obkládač. „Jakékoliv informace k možnému pobytu Jacka Kaminskeho alias Josefa Židka sdělte prosím na lince 158 nebo přímo kriminalistům na telefonu 737 409 739,“ vyzývá policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám