Hlavní obsah

Po muži pátral vrtulník s termovizí, nakonec se sám přihlásil policii

Právo, Ludmila Žlábková
Svitavy

Od sobotní jedenácté hodiny dopoledne pohřešovala mladá žena ze Svitavska svého manžela. K vážným obavám o jeho život ji přivedl zejména nález dopisu na rozloučenou, který muž zanechal doma. Navíc svým kamarádům měl údajně sdělit, že přemýšlí o sebevraždě.

Článek

„Policisté okamžitě provedli prověrky v nemocničních zařízeních nejen na Svitavsku, ale i na Orlickoústecku, nicméně ty byly negativní. Bylo prohledáno i blízké okolí, leč pohřešovaného muže se nedařilo nalézt. Podle slov jednoho svědka měl být muž uvedeného popisu spatřen v lesním porostu u jedné z obcí na Svitavsku,“ uvedla mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Do pátrací akce, které se účastnili policisté pořádkové a dopravní služby a psovod se služebním psem, byl proto nasazen i policejní vrtulník s termovizí.

„Zatímco posádka policejního vrtulníku z výšky monitorovala terén hustého lesa, operační důstojník byl stále v kontaktu s blízkou rodinou. Před třetí hodinou odpoledne příbuzní policii oznámili, že pohřešovaný muž jim volal a zaslal textové zprávy. Ovšem o tom, kde se nachází a zda je v pořádku, nechtěl nic sdělit,“ pokračovala mluvčí.

Nakonec se ukázalo, že pohřešovaný se sám přihlásil na obvodní oddělení policie. Vrtulník s termovizí i policisté v terénu tak mohli být odvoláni.

Reklama

Výběr článků

Načítám