Hlavní obsah

Policie v Ostravě zadržela 15 fotbalových fanoušků, zabavila jim vojenskou munici

Právo, hon
Ostrava
Aktualizováno

Výtržnosti fanoušků provázely v sobotu v Ostravě fotbalové utkání mezi domácím Baníkem a pražskými Bohemians 1905. Policie postupně před utkáním i po něm zatkla patnáct fanoušků. Velká část z nich skončila na záchytce, jednomu z nich při dechové zkoušce policisté naměřili 4,2 promile alkoholu. U fanoušků policie zajistila i větší množství pyrotechniky.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

„Všech patnáct osob, které byly omezeny na osobní svobodě, bylo ovlivněno alkoholem,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

U fanoušků policie zajistila i větší množství pyrotechniky, především šlo o 13 kusů těles osvětlovací dělostřelecké munice. „Tělesa slouží k osvětlení cíle, hoří vysokou teplotou kolem 1000 stupňů a jsou zdrojem velmi intenzivního světla. Dále byly zajištěny čtyři kusy civilních pyrotechnických prostředků, tzv. římské svíce,“ dodala policejní mluvčí.

K prvním výtržnostem podle mluvčí Holčákové došlo už při příjezdu fanoušků pražského týmu. Dva muži ve věku 29 a 45 skončili na záchytce kvůli tomu, že nedaleko vlakového nádraží budili veřejné pohoršení.

Policie pak musela zasáhnout v jedné z restaurací v centru Ostravy, kde údajní fanoušci Bohemians 1905 ničili zařízení a napadali hosty. „Veřejný pořádek okamžitě obnovili policisté speciální pořádkové jednotky, kteří zadrželi dva podezřelé muže ve věku 23 a 31 let,“ uvedla mluvčí s tím, že policie jednání obou mužů prověřuje kvůli podezření z přečinu výtržnictví.

Napadli policisty

Krátce před 19.15 hod. pak došlo v areálu stadiónu k poškození vozidla zn. Audi A7, na které výtržníci hodili neznámý předmět. „Policisté v souvislosti s tímto protiprávním jednáním zadrželi dva podezřelé muže ve věku 20 a 27 let. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci,“ doplnila Holčáková s tím, že ani tento fotbalový zápas se neobešel bez útoků na policisty. Kolem 21. hodiny byli zadrženi na Českobratrské ulici dva muži ve věku 25 a 27 let kvůli tomu, že fyzicky napadli uniformované příslušníky policie.

Záchytka v Ostravě neměla dost míst

Policie navíc prověřuje jednání dalších čtyř mužů a dvou žen podezřelých z přestupku proti veřejnému pořádku. „Většinou neuposlechli výzev zakročujících policistů u stadiónu. U jedné z žen byla dechovou zkouškou naměřena hodnota 2,50 promile alkoholu,“ dodala Holčáková..

„Zajištěné či zadržené osoby byly eskortovány k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Ostravě a po naplnění její kapacity následně do Karviné,“ dodala mluvčí s tím, že na výslech všichni půjdou až v neděli po vystřízlivění.

Reklama

Výběr článků

Načítám