Hlavní obsah

Požářiště v Chropyni ještě doutná, bagry odklízejí trosky

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chropyně

Těžké bagry zdolávají i v sobotu ruiny v místech bývalé továrny na recyklaci plastů v Chropyni na Kroměřížsku, s jejímž požárem hasiči ze čtyř krajů bojovali od pátku 8. dubna až do poloviny týdne.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Těžké bagry likvidují pod dohledem hasičů trosky po obrovském požáru továrny v Chropyni na Kroměřížsku.

Článek

Dobrovolní hasiči ještě v sobotu likvidují drobná ohniska, která odkrývají lžíce bagrů.

„Pod sutinami je stále ještě rozžhavená hmota, připomínající lávu. Jakmile se k ní dostane vzduch, okamžitě se z ní valí dým a musíme ta místa prolévat vodou,“ popsali dobrovolní hasiči z Chropyně, kteří zde hlídkují ve dne v noci.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Ruiny bývalé továrny

„Vyšetřovatelé Krajského ředitelství policie ČR Zlínského kraje, specialisté na zjišťování příčin požárů a výbuchů policejního prezidia i vyšetřovatel hasičského záchranného sboru strávili v troskách továrny bezpočet hodin ohledáním místa činu. Zajistili stopy, které budou posílat na specializované útvary ke znaleckým posudkům a expertízám,“ uvedla mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Bartíková.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Z trosek továrny stále stoupá dým.

„Sbírali důkazní materiál, který bude důležitý v trestním řízení a pomůže odpovědět na základní kriminalistické otázky: co se stalo, kdy, za jakých okolností a kdo za všechno může, jestli jednal záměrně a úmyslně, či se někdo dopustil nedbalosti,“ řekla Bartíková.

Přestože by sami policisté byli rádi, kdyby znali odpovědi hned, je nutné počítat s tím, že konečný verdikt zazní až za několik týdnů nebo měsíců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám