Hlavní obsah

Dvouleté dítě, které se utopilo ve vaně, bylo postižené. Matka ho nehlídala

Právo, jar
Nové město na Moravě
Aktualizováno

Smrt dvouletého chlapečka v Novém Městě na Moravě zavinila svou nedbalostí v pondělí odpoledne jeho sedmatřicetiletá matka. Příčinou smrti bylo podle výsledků soudní pitvy utonutí ve vaně. Tam ho matka zanechala bez dozoru několik desítek minut přesto, že chlapec byl kvůli svému zdravotnímu postižení na úrovni devítiměsíčního dítěte.

Článek

Do vany mu pustila ze sprchy vodu a odešla do vedlejší místnosti, kde poslouchala hudbu ze sluchátek a zřejmě na chvíli usnula.

Chlapec se neuměl sám postavit ani posadit
vyšetřovatel

„Chlapcovu matku policisté nyní stíhají pro trestný čin opuštění dítěte s následkem smrti a hrozí jí za to tři až deset let vězení, řekl v pátek kriminalista Pavel Kubiš. „Chlapec se neuměl sám postavit ani posadit,“ upozornil vyšetřovatel.

Ve vaně až po desítkách minut bezvládné tělíčko objevil jeho starší šestiletý bratr. Oživovací pokusy sousedů i hodinová resuscitace přivolaných záchranářů už byly marné.  [celá zpráva]

Úmysl se ale nepodařilo prokázat, proto byl případ překvalifikován na trestný čin opuštění dítěte.
mluvčí policie

Kriminalisté případ zpočátku vyšetřovali pro podezření z vraždy provedené obzvlášť trýznivým způsobem.

„Úmysl se ale nepodařilo prokázat, proto byl případ překvalifikován na trestný čin opuštění dítěte,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Matka odmítala, že by vanu před koupáním ucpala špuntem a během výslechů vyhrožovala sebevraždou.

Po výsleších ji policisté přesto museli z vazby propustit na svobodu. Matka má další čtyři starší děti, z nichž nejstarší skončilo v diagnostickém ústavu v Brně, další mají v péči prarodiče.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám