Hlavní obsah

Nepřipoutaný spolujezdec vypadl na dálnici z přetížené dodávky a zemřel

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlumec nad Cidlinou

Tragicky skončila ve čtvrtek večer havárie dodávky Iveco na 67. kilometru dálnice D11 u obce Klamoš na Královéhradecku. Automobil se dvěma Asijci, jedoucí ve směru na Hradec Králové, se ve vysoké rychlosti převrátil a skončil na kolech mimo vozovku. Na místě zůstal mrtvý spolujezdec.

Článek

„Pravděpodobnou příčinou nehody bylo nedodržení rychlosti a maximální konstrukční hmotnosti vozidla, auto bylo přetížené nákladem převáženého textilu. Došlo k defektu pneumatiky a vozidlo se následně dostalo do smyku,“ informovala mluvčí hradecké policie Iveta Kormošová.

Dodala, že spolujezdec nebyl připoután bezpečnostním pásem, bočním oknem zřejmě vypadl z kabiny a převrácené vozidlo ho přimáčklo k zemi.

Jako první na místo dorazili současně hradečtí a chlumečtí hasiči a ihned zahájili resuscitaci těžce zraněného spolujezdce.

„V oživovacích pokusech pokračovali také přivolaní záchranáři. I přes jejich veškerou snahu muž svým zraněním na místě podlehl. Zraněného řidiče převezla záchranná služba do nemocnice,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Žahourková.

Řidiči hrozí za přečin usmrcení z nedbalosti trest až osm let odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám