Hlavní obsah

Důvěřivá žena pomohla cizinci s převodem peněz, teď jí hrozí rok vězení

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Vyprat ne-li špinavé, tak určitě kradené peníze z Německa, podle policie pomohla cizinci v Kroměříži jednadvacetiletá žena z Přerovska. Ta netušíc, o jaký kšeft jde, cizinci vyhověla a teď jí hrozí rok vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Kroměřížští kriminalisté podezřívají z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti jednadvacetiletou ženu z Přerovska. Loni v květnu ji oslovil v jedné z kroměřížských restaurací neznámý muž ve věku okolo pětačtyřiceti let. Hovořil s cizím přízvukem,“ uvedla mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

„Požádal ji, aby si založila účet v bance. On jako cizinec prý tuto možnost nemá a nutně potřebuje peníze, které mu zašle jeho manželka ze zahraničí. Mladé ženě za tuto službu slíbil dva tisíce korun,“ popsala mluvčí.

Mladá žena se mimořádnému příjmu nebránila a ještě týž měsíc účet založila. Jakmile peníze ze zahraničí dorazily, vybrala je a následně cizinci předala. „Šlo o více než dvě stě třicet tisíc korun. Muž jí za to dal pět set korun s tím, že zbytek slíbených peněz jí dá hned, jak si vyřídí své záležitosti. Od té doby ho už neviděla,“ řekla Kyšnerová.

Kroměřížští kriminalisté na případu spolupracovali s německou policií prostřednictvím Interpolu. Zjistili, že zprostředkovatelkou byla zmíněná žena z Přerovska. Svým jednáním umožnila neznámému pachateli legalizaci odcizených finančních prostředků ze zahraničí. Jednalo se o peníze pocházející z trestné činnosti spáchané v Německu. Policisté skutek řeší ve zkráceném přípravném řízení. Podezřelé nyní hrozí až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám