Hlavní obsah

Hasiči zachránili z hořícího bytu šestiletého chlapce

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rotava
Aktualizováno

Šestiletému chlapci z Rotavy na Sokolovsku ve čtvrtek zachránili život tamní dobrovolní hasiči. Chlapec zůstal sám v hořícím bytě ve druhém patře panelového domu.

Článek

Hořet začalo krátce po poledni v kuchyni a hustý dým rychle zahalil celý byt. Matka si zrovna někam odskočila. „Nebylo dokonce kvůli kouři vidět ani místo, kde hoří. Uvnitř bytu hasiči našli jednoho šestiletého chlapce v bezvědomí. Vynesli ho ven z bytu, kde začali s oživováním,“ popsal mluvčí hasičů Martin Kasal.

Podle něj hasičům přímo na místě pomohla s oživováním jedna ze sousedek „Pomáhala jim bývalá zdravotní sestra, která bydlí kousek vedle,“ poznamenal Kasal.

Záchranáři poté chlapce převezli na jednotku intenzivní péče v Sokolově. „Neutrpěl popáleniny, ale nadýchl se zplodin, musel dostat kyslík,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Hutta. Hasiči během zásahu evakuovali šest rodin.

Vyšetřovatelé na místě odhadli škodu na 100 tisíc korun a při zjišťování příčiny vyloučili všechny technické závady.

„S určitostí bude příčina nedbalostní chování. Vyšetřovatelé společně s policií nyní zjišťují, kdo konkrétně se tohoto nedbalostního chování v bytě dopustil,“ uzavřel Kasal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám