Hlavní obsah

Pošta uzavřela pobočku v Plzni, lupiči si tam podávají dveře

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Česká pošta uzavřela pobočku v Sušické ulici v Plzni – Božkově. Zatím jen prý dočasně. Na dveřích visí cedulka, že to je z bezpečnostních důvodů. Jedná se o poštovní úřadovnu, kde si lupiči doslova podávají dveře. Jen v letošním roce ji přepadli už dvakrát.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Pobočka České pošty v Sušické ulici v Plzni nejvíce láká lupiče. Po posledním přepadení minulý měsíc je uzavřena.

Článek

„Zavřeno je proto, že obě zaměstnankyně pobočky se vzpamatovávají z posledního přepadení. Ta jedna má velké psychické problémy a má trvalou nemocenskou, druhá se zotavuje na dovolené,“ uvedl regionální ředitel České pošty v Plzni Miloslav Mrvík.

Podle něho rušení pobočky zatím není na pořadu dne. „Počkáme ještě dva nebo tři týdny a pak se uvidí,“ pokračoval Mrvík. Proč situaci neřeší například záskokem z jiných poboček, šéf pošty uvedl, že na to nemá lidi.

Pobočka je umístěna v dost opuštěném koutě a navíc hned u silnice, po které se lupič dostane rychle pryč
Miloslav Mrvík

„Není nikdo, kdo by je nahradil. Nebudu brát pracovnice z jiných poboček, které jsou daleko vytíženější a důležitější,“ vysvětlil Mrvík. Na zabezpečení božkovské pobočky už také není co vylepšovat. Jsou tam kamery, nerozbitná skla a další bezpečnostní prvky.

„Zdokonalit bezpečnostní opatření by znamenalo to tam skutečně zavřít. Lupiči vždy zůstali před přepážkami, nikdy nevnikli dovnitř a těm dámám vyloženě fyzicky také neublížili,“ vysvětlil Mrvík. Proč si lupiči vybírají právě tuto pobočku, je podle Mrvíka dáno její polohou.

„Je umístěna v dost opuštěném koutě a navíc hned u silnice, po které se lupič dostane rychle pryč,“ uzavřel Mrvík.

Policii se v březnu podařilo dopadnout jednoho z lupičů, který poštu v Božkově přepadl hned dvakrát. Šestadvacetiletý muž z Horní Břízy pokaždé vešel dovnitř maskován kapucí a s pistolí v ruce. Peníze si nastrkal do igelitové tašky a odešel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám