Hlavní obsah

V Novém Městě se ve vaně utopil dvouletý chlapec

Právo, jar
Nové Město na Moravě
Aktualizováno

Krajští kriminalisté v Jihlavě řeší okolnosti smrti teprve dvouletého chlapce, který se utopil v pondělí odpoledne ve vaně v jednom z bytů v panelovém domě v Novém Městě na Moravě. Bezvládné tělíčko našel v koupelně ve vaně jeden z jeho starších bratrů, který na to upozornil matku. Ta byla údajně v tu dobu ve vedlejší místnosti a měla na uších sluchátka.

Článek

Přivolaným záchranářům se ani po hodině už chlapce nepodařilo oživit. „Chlapec byl pravděpodobně ponechán bez dozoru a pod vodou byl zřejmě delší dobu. Jeho záchrana přes veškeré úsilí už nebyla možná,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Miroslav Havlík.

Rozvedenou matku pěti dětí, která je podle policie pravděpodobně za smrt dítěte odpovědná, policisté po výslechu propustili ve středu z vazby na svobodu. „Zatím stále prověřujeme, jestli k úmrtí došlo úmyslným nebo nedbalostním jednáním. To jednoznačně potvrdí až nařízená soudní pitva, jejíž výsledky budeme mít k dispozici v pátek,“ řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že v bytě s dětmi byla v inkriminovanou dobu pouze matka.

Ta byla podle sousedů sociální případ. Hrála na automatech a na svědomí měla i drobné krádeže. „Uslyšela jsem na chodbě velký křik a pak viděla matku s dítětem v náručí a volala Petříčku, dýchej, dýchej. Dítě bylo zabalené jen v ručníku a už bylo promodralé. Soused ho zkoušel oživovat. Někdo pak volal sanitku,“ popsala událost jedna z obyvatelek paneláku.

Matka ani ostatní čtyři děti se v bytě ve čtvrtek nenacházely. O zabezpečení dětí se postaral sociální odbor novoměstské radnice. Část dětí si vzali do péče prarodiče a jedno z dětí bylo umístěno v Diagnostickém ústavu v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám