Hlavní obsah

Muže, který se společnicí sliboval úvěry v Dominikánské republice, lapila policie

– Praha
Právo, jbs

Policisté z Hradce Králové zadrželi v úterý na Černém mostě v Praze ve spolupráci se zásahovou jednotkou ozbrojeného jedenapadesátiletého muže z Prostějova, podezřelého z podvodu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Společně s již dříve obviněnou sedmačtyřicetiletou ženou, která je nyní ve vězení pro jinou trestnou činnost, způsobil po celé republice minimálně v 18 případech škodu téměř osm miliónů korun fyzickým i právnickým osobám.

„Podezřelá dvojice nabízela přes internet svoje služby na zprostředkování a vyřízení finančních úvěrů u neexistující zahraniční společnosti Credit Capital Corporation se sídlem v Dominikánské republice. Pro větší věrohodnost si pachatelé vyráběli i různé dokumenty, kterými při jednáních dokládali svá lživá tvrzení,“ informovala Právo mluvčí hradeckého policejního ředitelství Ivana Ježková.

Podle jejích slov oba po vzájemné dohodě vybírali zálohy na vyřízení úvěru, na poplatky za překlady nebo na studie rozvoje či zpracování podnikatelských záměrů. Nejvyšší záloha, která byla vyplacena, byla ve výši téměř dva milióny korun. Podnikatelé této dvojici věřili, že jim zajistí úvěry, z nichž nejvyšší byl 18,5 miliónů euro, což je v přepočtu téměř půl miliardy korun.

„Po provedení výslechu byl ve středu k rukám státního zástupce předán podnět na uvalení vazby. V případě odsouzení oběma spolupachatelům hrozí trest odnětí svobody až na 10 let,“ doplnila Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám