Hlavní obsah

Policisté obvinili dva členy pěstounské rodiny z týrání dívky

Hostivice

Policisté obvinili dva členy pěstounské rodiny, kteří jsou podezřelí z týrání šestileté dívky. Hrozí jim až osm let vězení, řekla ve středu mluvčí policejního oddělení Praha - venkov Štěpánka Zatloukalová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Na případ v únoru upozornil deník Právo, který uvedl, že dívku údajně týrali její strýcové. Dívku bili, vyháněli bosou na sníh a nutili ji chodit po žhavých uhlících. [celá zpráva]

"Ze znaleckého posudku vyplynulo, že dívka trpí syndromem týraného a zanedbávaného dítěte. O obžalobě bude rozhodovat státní zástupce," řekla Zatloukalová.

Dívka žila v rodině své babičky, která v lednu přivedla dítě do zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc s tím, že už se o ni nemůže starat. Děvče bylo v tak zuboženém stavu, že je vychovatelé nechali hned odvézt do nemocnice.

Lékaři nejprve chtěli holčičce kvůli rozsáhlým omrzlinám amputovat dolní končetiny, ale nakonec se jim podařilo nohy dívence zachránit. Babička jakékoliv týrání holčičky v únoru popřela. Tvrdila, že dívenka lhala a kradla. Dítě bylo umístěno do zařízení Klokánek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám