Hlavní obsah

Na Bruntálsku shořela v noci stolárna

Právo, Pavel Karban
Bruntál
Aktualizováno

Škodu za minimálně stovky tisíc korun napáchaly v noci z úterý na středu plameny na stolárně v Rudné pod Pradědem na Bruntálsku. Požár, při kterém nebyl naštěstí nikdo zraněn, likvidovalo hodinu 11 hasičských jednotek.

Článek

O požáru stolárny v části Stará Rudná dostali hasiči zprávu zhruba hodinu po půlnoci.

„Zřejmě volal náhodně kolemjdoucí svědek, který si všiml plamenů, spící obyvatelé přilehlého rodinného domku do té doby nic podezřelého nezaznamenali,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Když na místo dorazili hasiči, byla bývalá stodola v ohni. „Už při příjezdu prvních jednotek hořela stolárna o půdorysu 30 x 15 metrů vysokým plamenem a nebylo ji prakticky možné zachránit. Proto se hasiči zaměřili na ochranu přilehlého rodinného domku, který naštěstí dělila od stolárny požární zeď, vyvýšená nejméně půl metru nad střechy obou objektů,“ popsal. Domek tak požár vůbec nepoškodil.

Oheň dostali hasiči pod kontrolu za necelou hodinu, další tři hodiny jim trvalo dohašování s rozebíráním zbytků především dřevěných konstrukcí. „Uvnitř stolárny bylo několik strojů. Ty shořely stejně jako venku zaparkovaný osobní automobil Mazda 323,“ dodal Kůdela s tím, že výše škody není dosud známa.

„Protože do ranních hodin se nepodařilo zkontaktovat majitele, ani uživatele stolárny, nešlo stanovit přesnější částku,“ vysvětlil. Příčinu vzniku požáru vyšetřují hasiči i policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám