Hlavní obsah

Nezletilou chtěl zneužít v lese, poznala v něm známého ze vsi

Právo, Jiří Růžička
Vsetín

Podezření na pohlavní zneužití nezletilé dívky vyšetřují policisté na Vsetínsku. Mělo k němu dojít během uplynulého víkendu v lese na Vsetínsku. V násilníkovi děvče poznalo jednoho ze známých v obci.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Kriminalisté se zabývají případem, který se stal v lesíku poblíž jedné vesnice na Vsetínsku,“ informovala v úterý mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková. „Nezletilá dívka policistům uvedla, že ji v lese osahával na intimních místech přes oděv muž, kterého náhodně v lese potkala,“ Mladá slečna policisty navedla na stopu pachatele. „Muže poznala, protože bydlí ve stejné vesnici jako ona,“ sdělila mluvčí.

Podle policejních informací se dívka ubránila pachateli křikem a voláním o pomoc. „Ten se polekal a z místa odešel. Teď čelí podezření z trestného činu pohlavního zneužití ve stadiu pokusu, za který trestní zákon ukládá až osmileté vězení. Je stíhán na svobodě,“ doplnila mluvčí.

V loňském roce prověřovali kriminalisté celkem devět případů pohlavního zneužívání, je to o čtyři méně než v roce 2009. „K pohlavnímu zneužití dochází v naprosté většině případů mezi osobami, které se znají. Zabývali jsme se případem, kdy cizinec zneužíval nezletilou dceru své přítelkyně. Výsledkem jednoho pohlavního zneužívání čtrnáctileté dívky devatenáctiletým mladíkem je dokonce dítě, které porodila mladá slečna ve svých čtrnácti letech,“ doplnila Lenka Javorková.

Jen za letošní rok evidují policisté na Vsetínsku prozatím čtyři prokázané případy pohlavního zneužívání a další čtyři prověřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám