Hlavní obsah

Kvůli pár korunám měli zavraždit stařenku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Z vraždy osmdesátileté stařenky, jejíž násilná smrt před dvěma lety otřásla Němčicemi na Blanensku, se v úterý před brněnským Krajským soudem začali zpovídat tři mladíci ve věku mezi 25 a 27 lety. Podle obžaloby Zdeněk Dočkal společně s Janem a Lukášem Klváčkovými stařenku před Vánocemi utloukli a uškrtili, aby ji z domu odnesli kapesní svítilnu a pár korun z peněženky.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Zdeněk Dočkal (vlevo) a Jan Klváček neměli podle obžaloby se stařenkou slitování.

Článek

K události došlo v polovině prosince 2009. „Po společné domluvě vnikli obžalovaní do domu své oběti v úmyslu zmocnit se jejích peněz. V chodbě pak stařenku napadli, udeřili ji do hlavy a poté ji rdousili, žena na místě zemřela,“ prohlásila státní zástupkyně.

Obžalovaní se před soudem dušovali, že se ničeho nedopustili, přitom se podle všeho nejedná o žádné svatoušky a podle policistů mají prsty i v dalších loupežných přepadeních seniorů.

Ničeho jsem se nedopustil, v té době jsem byl daleko, mám na to hromadu svědků. V tom domě jsem nikdy nebyl.
obžalovaný Dočkal

„Ničeho jsem se nedopustil, v té době jsem byl daleko, mám na to hromadu svědků. V tom domě jsem nikdy nebyl a s žádnou paní jsem neměl nic společného,“ tvrdil Dočkal. Na místě vraždy ale vyšetřovatelé našli jeho pachové stopy.

„To si nedovedu vysvětlit, ale svoje věci, v kterých jsem chodil do práce, jsem nechával v autě u Jana Klváčka,“ vykrucoval se Dočkal.

„Nebudu vypovídat, ničeho jsem se nedopustil, ale vzhledem k mé minulosti byste mi stejně nevěřili,“ byl ještě stručnější Lukáš Klváček. Senát v čele s Halinou Černou by verdikt nad trojicí kumpánu mohl vynést už ve čtvrtek, hrozí jim 15 let nebo i výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám