Hlavní obsah

Policie viní mladíka ze smrti spolubydlícího

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frenštát pod Radhoštěm

Kvůli incidentu na ubytovně ve Frenštátě pod Radhoštěm, při kterém zemřel minulý čtvrtek 44letý muž, skončil o víkendu ve vazbě jeho pětadvacetiletý spolubydlící. Informoval o tom v pondělí mluvčí moravskoslezské policie Aleš Viktorín.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vzhledem k okolnostem případu nebyl muž obviněn z vraždy, ale z ublížení na zdraví s následkem smrti. Původně policie ze zločinu podezírala čtyři osoby, nakonec byl ale obviněn jen jeden spolubydlící.

„V průběhu prověřování policisté zjistili, že v nočních hodinách ze středy na čtvrtek došlo k rozepři a vzájemné potyčce mezi dvěma ubytovanými muži. Incident skončil těžkým poraněním poškozeného. Poté spolubydlící zraněného muže přemístili do pokoje, kde později zemřel,“ popsal událost Viktorín.

Pětadvacetiletý muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. „Na základě rozhodnutí soudce je obviněný stíhán vazebně. Hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí od osmi do šestnácti let,“ doplnil Viktorín.

Reklama

Výběr článků

Načítám