Hlavní obsah

Sedmnáctiletá dívka zapálila stáj, čtyři koně uhořeli

Právo, Jiří Růžička
Kroměříž

Sedmnáctiletá dívka se policii v Kroměříži přiznala, že v sobotu 2. dubna zapálila stáj a stodolu v Hulíně na Kroměřížsku. Při rozsáhlém požáru uhořeli závodní parkuroví koně, dvě klisny a dva hřebci českého teplokrevníka.

Článek

Hrůzné divadlo rozhořívající se hospodářské usedlosti a stáje s koňmi si mladá žena nafotila a natočila na mobilní telefon.

„Kromě uhynulých koní, kde vznikla škoda za milión korun, shořela i hospodářská budova za další milión korun. Jen díky včasnému zásahu hasičů se podařilo zabránit požáru garáže s dílnou a třígeneračního rodinného domu v sousedství. Uchována byla i další stáj se šesti koňmi,“ uvedl vedoucí odboru obecné kriminality Policie ČR v Kroměříži Vladimír Přikryl.

„Minulý týden se mladistvá sama dostavila na policii a k činu se přiznala. Neuvedla přitom žádný motiv, tvrdila, že neví, proč to udělala,“ sdělil okresní státní zástupce v Kroměříži Pavel Pukovec.

Podle policie byla dívka mezi osobami, které byly kontrolovány v blízkosti požáru krátce po jeho vzniku a během hašení. Státní zástupce uvedl, že proti dívce bylo v minulosti již vedeno trestní řízení pro drobnější poškozování věci.

Soud proto vyhověl návrhu na umístění zadržené dívky do vazby. Podle informací si dívka k poškozování věcí sprejem vybírala policejní auta a budovy. Hrozí jí trest jeden a půl roku až čtyři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám