Hlavní obsah

Mladíkovi, který s přítelem rozpustil tělo zavražděné v louhu, hrozí 18 let

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Kvůli zločinu vraždy stanul v pondělí před Krajským soudem v Plzni Petr Boháček (22) z Ostravy. Hrozí mu až 18letý trest. Přestože se v přípravném řízení k činu doznal, před soudem svoji vinu popřel.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Petr Boháček v soudní síni

Článek

Žalobce Boháčka viní z toho, že 29. listopadu loňského roku kolem 18. hodiny v jednom klatovském bytě, kde bydlel se svým přítelem, po předchozí hádce čtyřikrát bodl kuchyňským nožem do oblasti hrudníku devětasedmdesátiletou majitelku bytu. Ta v důsledku vnitřního krvácení na místě zemřela. Tělo pak dali spolu s přítelem do vany, posypali hydroxidem sodným a zalili horkou vodou. Když se příští den našlo, bylo již zčásti rozpuštěné.

„Doznal jsem se, abych chránil svého partnera, ale dnes vím, že mě využíval a lhal mi. V ten den paní, která byla (přítelovou) babičkou, přišla do našeho pokoje a začala na mě křičet a nadávat mi. Já s ní zatřásl, ona pak ustoupila dozadu, zakopla o šňůru od počítače a upadla na zem. Když ležela, vzal (přítel) nůž, co jsme měli na otevírání krabicového vína, křičel na ni a bodal do ní. Chtěl jsem volat policii, ale přítel mi v tom zabránil a poslal mě pro ten hydroxid...“ vypověděl před soudem Boháček.

Mladíci si po činu koupili vodku

I když byla oběť babičkou přítele, podle slov Boháčka ho její smrt moc nevzrušila. Hoši si po činu zašli nakoupit jídlo, vodku a víno a na dotěrné telefonáty dcery oběti a přítelovy matky odpovídali, že žena je venku se psem nebo spí či je u známé. Tělo zčásti již v louhu rozpuštěné nalezl až syn poškozené následující den.

Boháčkův přítel, s nímž údajně již vztah ukončil, je momentálně hospitalizován v psychiatrické léčebně v Dobřanech, a proto nebude ani před soudem vyslechnut. A jak vypověděli znalci, žena nemohla být zabita tak, jak to popsal Boháček. Případem se bude soud zabývat zatím do čtvrtka 14. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám