Hlavní obsah

Smrt páva bílého nalezeného na kolejích ve Vsetíně je záhadou

Právo, jr
vsetín

Mrtvého páva bílého odvezli v minulých dnech z nádraží ve Vsetíně strážníci Městské policie Vsetín. Nad příčinou jeho smrti visí otazník, stopy srážky s vlakem pyšné zvíře neneslo.

Článek

„Páv bílý ležel v kolejišti. Pravděpodobně utekl ze zahrady, parku nebo soukromému chovateli. Výlet se mu stal bohužel osudným,“ informovala v pondělí mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Městskou policii ve Vsetíně upozornili na zvíře příslušníci Policie ČR. Strážníci se proto ihned vydali na místo. Mrtvý pták ležel na kolejích. Nevypadal přitom, že by utrpěl srážku s vlakem.

„Smrt páva je nám záhadou,“ sdělil ředitel Městské policie Vsetín Nikolaj Martinák.

Strážníci naložili ptáka do auta a převezli do zvířecího útulku. Nyní leží v mrazicím boxu a čeká jej převoz do kafilérie.

Páv bílý je skutečnou zvláštností. Potvrdil to i vedoucí katedry zoologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Stanislav Bureš. „Jedná se o páva korunkatého, který je původem z Indie a Srí Lanky. Byl z něj vyšlechtěn i strakatý a bílý druh. Tyto formy jsou však méně obvyklé a známé. Každopádně se jedná o neobvyklou zvláštnost i důkaz toho, co šlechtění dokáže,“ přiblížil ornitolog Bureš.

Poznamenal, že páva bílého je možné vidět v Zámecké zahradě v Kroměříži či v olomouckých parcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám