Hlavní obsah

V Chropyni po požáru chemičky skončila evakuace, lidé mohou domů

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chropyně

V Chropyni sužované ohněm v továrně na zpracování plastů skončila v 17 hodin evakuace obyvatel. Tři sta lidí, kteří museli v pátek narychlo odejít ze svých domovů v ulicích v okolí hořícího podniku, se může vrátit.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Ruiny v areálu hořící továrny v Chropyni.

Článek

„V místě nadále zůstávají monitorovací stanice, které zjišťují hodnoty škodlivin v ovzduší. Hodnoty se pohybují na úrovni běžného každodenního provozu,“ informovala mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Zlínského kraje Jana Bartíková.

Tři ulice v okolí továrny zůstávají pod kontrolou policie, která do nich pouští pouze obyvatele domů. V rozvalinách pracují hasiči s těžkou technikou. Razí cestu k poslednímu ohnisku požáru, který zde zuří od pátku.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Hasiči monitorují situaci v okolí továrny v dýchacích přístrojích.

„Na místě už byli několikrát i vyšetřovatelé a kriminalisté. Trosky jsou však v takovém objemu a stavu, že pro vyšetřování budou zřejmě nejdůležitější svědecké výpovědi lidí, kteří byli v podniku v době vzniku požáru,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

O rozsahu škod zatím nikdo nechce spekulovat. Hasiči odhadují, že jejich nejnutnější práce v rozbořených budovách a zřícených halách potrvají nejméně do středy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám