Hlavní obsah

Uháněl Prahou na kradené motorce stošedesátkou

– Praha

Záběry z akčního filmu připomínalo pronásledování řidiče kradeného motocyklu v české metropoli. Motocyklista nakonec nezvládl řízení a havaroval. On i jeho spolujezdkyně vyvázli bez zranění a skončili na policejní služebně. Informovala o tom policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V neděli krátce před čtvrtou hodinou ranní si na Vinohradské ulici hlídka všimla projíždějícího motocyklu, který podle záznamů neměl platnou technickou ani emisní kontrolu. Policisté chtěli řidiče zastavit. Ten ovšem jen zpomalil, poté prudce zrychlil a začal ujíždět.

"Během celé jízdy nerespektoval dopravní značení a ohrožoval účastníky silničního provozu. Projížděl ulicemi Prahy až stošedesátikilometrovou rychlostí. Vjížděl do křižovatek na červený signál stůj," popsala mluvčí.

Až v Českobrodské ulici muž nezvládl řízení, dostal smyk a havaroval. U sebe neměl žádné doklady od motocyklu, ale ani klíčky. Policisté navíc zjistili, že má motorka poškozenou spínací skříňku.

"Během několika minut se šestatřicetiletý muž sám přiznal, že motocykl odcizil v Praze 10," doplnila Kropáčová. Řidič je podle ní podezřelý z trestného činu krádeže a neoprávněného užívání cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám