Hlavní obsah

Za zbití místostarosty kvůli pomstě dostal jeden z bratrů podmínku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Pěti měsíci vězení s podmínečným odkladem na rok a půl potrestal tachovský soud jednoho ze dvou útočníků, kteří loni v prosinci ztloukli místostarostu obce Třemešné na Tachovsku Jaroslava Tomana (KSČM).

Článek

Sedmnáctiletý mladík se svým o dva roky starším bratrem tehdy napadli komunálního politika u jeho bytu. Pěsti a kopanci ho zmlátili tak, že musel být ošetřen v nemocnici. Šlo prý o pomstu za jejich matku, ke které se měl místostarosta chovat sprostě. [celá zpráva]

„Vina byla jednoznačně prokázaná,“ řekl v pátek Právu soudce František Kříž. Rozsudek není pravomocný, obě strany si nechaly lhůtu na případné odvolání.

Za ublížení na zdraví byl potrestán zatím jen mladší ze sourozenců, staršího čeká soud za tři týdny. Toho sice už minulý měsíc soud ve stejné věci uznal vinným a trestním příkazem ho odsoudil k veřejně prospěšným pracím, ale protože si mladík proti tomu podal opravný prostředek, tzv. odpor, musí být nařízeno hlavní líčení.

Toman po útoku skončil ve špitále s podezřením na otřes mozku. Původně nechtěl incident vůbec hlásit, ale nakonec to za něho udělal starosta obce. V rozhovoru s Právem pak naznačil, že napadení mohlo být dozvukem podzimních komunálních voleb.

Vyšetřování nakonec žádný politický podtext útoku neprokázalo. Podle policistů chtěli bratři jen pomstít svoji matku, kterou podle nich místostarosta v místní restauraci úmyslně polil pivem a vulgárně ji nadával.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám