Hlavní obsah

Policie navrhla zastavit stíhání Otakara T.

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Policie podala v pátek návrh na zastavení trestního stíhání obviněného Otakara Tomka. Ten se v uplynulých dnech pokusil oběsit ve vězení, později zemřel v nemocnici. Byl jediným obviněným v případu ztracené Aničky.

Článek

"Policie po shromáždění a vyhodnocení veškerých důkazů podala v průběhu pátečního dopoledne na Městském státním zastupitelství v Praze návrh na zastavení trestního stíhání obviněného,“ potvrdila informaci v pátek mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Tomek se pokusil o sebevraždu v pondělí 23. března ve vazební věznici v Praze na Pankráci. Ostraha věznice ho našla v kritickém stavu, ihned byl převezen do nemocnice, kde o dva dny později zraněním podlehl.

Tomek byl jedinou obviněnou osobou ve sledovaném případu zmizení malé Aničky z loňského října, jejíž tělo našli kriminalisté v pražské Troji letos v březnu. Poté byl Tomek zadržen a soudce na něj uvalil vazbu.

Reklama

Související články

Otakar Tomek možná oklamal strážce

Otakar Tomek (41), jediný obviněný v případu vraždy a znásilnění devítileté Aničky Janatkové, se pokusil oběsit ve své vazební cele v rozmezí pouhých patnácti...

Výběr článků

Načítám