Hlavní obsah

Z bývalé strážní věže na hranicích se zřítil chlapec

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

S vážným zraněním skončil v ostravské fakultní nemocnici šestnáctiletý chlapec, který se ve středu odpoledne zřítil z deset metrů vysoké bývalé pohraniční strážní věže ve Věřňovicích na Karvinsku. Chlapec pád přežil, ale utrpěl vážné zranění hrudníku a páteře.

Článek

O události se jako první dozvěděli záchranáři. „Operační středisko bylo informováno o zranění člověka po pádu z výšky ve Věřňovicích, v blízkosti státní hranice s Polskem. Operátorka na lince 155 přijala hlášení, podle kterého zraněný chlapec leží pod mostem přes řeku Olši,“ uvedl mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Po příjezdu na místo záchranáři zjistili, že šestnáctiletý chlapec spadl asi z deseti metrů.

„Byl při vědomí, lékař u něj zjistil pravděpodobné poranění v oblasti hrudníku a páteře. Pacient byl ošetřen, záchranáři jej uložili do vakuové matrace, přiložili krční límec a připravili postiženého k transportu do nemocnice,“ uvedl s tím, že zraněného do Ostravy přepravil vrtulník.

Přestože zraněným je český občan, vyšetřování případu se ujala polská policie, protože k pádu mladíka došlo už na polské straně. Podle dostupných informací jde s největší pravděpodobností o nešťastnou náhodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám