Hlavní obsah

Žena hlásila v bance bomby, aby přítel nepřišel na to, že mu brala peníze

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Sérii čtyř anonymních telefonátů, které na lince 158 hrozily výbuchem bomby ve spořitelně a na náměstí ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, objasnili kriminalisté. Sedmatřicetiletá žena tak chtěla před přítelem zamaskovat podvodné výběry z jeho platební karty.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Policisté zadrželi sedmatřicetiletou ženu z Valašského Meziříčí, která během března zavolala čtyřikrát na linku tísňového volání policie, že ve spořitelně a jednou na náměstí ve Valašském Meziříčí, je bomba, v jednom případě dokonce dvakrát za den,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Po každém telefonátu byly alarmovány všechny složky záchranného systému a docházelo k evakuacím stovek lidí.

Žena přiznala, že ve špatné finanční situaci si půjčila od svého přítele platební kartu a vybrala bez jeho vědomí několik desítek tisíc korun. Přítel se pak vydal do spořitelny zkoumat podezřelý úbytek peněz. Aby nezjistil pravdu, zavolala žena před jeho návštěvou peněžního ústavu, že je tam bomba.

Teď jí hrozí za šíření poplašné zprávy, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až pětileté vězení,“ uvedla Javorková. Zřejmě také bude muset uhradit škody vzniklé integrovanému záchrannému systému i spořitelně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám