Hlavní obsah

Zloději kamer, kteří se nechali natočit, byli dopadeni díky vlastní hlouposti

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dva muži, kteří koncem ledna v jednom z domů v centru Ostravy ukradli tři kamery a vůbec je nenapadlo, že jsou přitom nahráváni, byli dopadeni a obviněni z krádeží. Policie poskytla nahrávku mužů médiím, která video zveřejnila. Záhy se přihlásila řada svědků, kteří pachatele poznali.

Článek

Mužům ve věku 40 a 43 let hrozí až tři roky vězení. Policie jim navíc prokázala i další krádeže. Oba už mají kriminální minulost a dříve byli odsouzeni za krádeže k nepodmíněným trestům.

„Oba muži jsou podezřelí, že dne 29. ledna nejprve vnikli do společných prostor domu a ze tří výtahových kabin odcizili tři kamery,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„V rámci prověřování byly barevné obrazové záznamy poskytnuty ke zveřejnění, po němž jsme přijali množství informací k podezřelým mužům. Mladší obviněný se později při výslechu ke krádeži kamer doznal a zmínil také, že slyšel, že obrazový záznam byl odvysílán televizí,“ dodala mluvčí.

Přestože policie totožnost mužů díky svědectvím rychle zjistila, několik týdnů trvalo, než zjistila, kde se nacházejí, protože ve svých bydlištích se nezdržovali. „Jeden z mužů byl zadržen 1. dubna při silniční kontrole, druhý byl kontaktován v nemocnici, kde byl hospitalizován,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám