Hlavní obsah

Lupička pohrozila řidiči injekcí s HIV a s komplicem mu sebrali auto

Právo, Patrik Biskup
Horažďovice

Injekční stříkačku infikovanou virem HIV použila jako pohrůžku osmadvacetiletá žena a společně s o pět let starším komplicem připravila o automobil náhodně vybraného řidiče. K loupeži došlo minulý pátek v Horažďovicích na Klatovsku, pachatelé se po třech dnech sami dostavili na policii poté, co zjistili, že po nich pátrá.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Na parkovišti před supermarketem přistoupili k vozidlu Škoda Felicia, ve kterém na místě řidiče seděl 25letý muž. Žena otevřela dveře u řidiče, přičemž v pravé ruce držela injekční stříkačku, kterou mířila na tělo řidiče. Vykřikla na něho, že jestli nechce dostat AIDS, tak ať vypadne z auta a nechá klíčky v zapalování,“ popsal loupež šéf klatovské kriminálky Antonín Šmíd.

Poškozený se skutečně zalekl a vozidlo opustil. Dvojice do něho nasedla a odjela směrem na Strakonice. Policisté podle jejich popisu a po vyhodnocení dalších poznatků zjistili, o koho se jedná, a po lupičích vyhlásili pátrání.

Když se oba podezřelí dostavili na policejní oddělení, byli zadrženi a nyní čekají v cele, zda na ně byla uvalena vazba. Za loupež jim v případě uznání viny hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám