Hlavní obsah

Mladík obžalovaný z vraždy při slyšení u soudu plakal

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Proudy slz viděl v úterý dopoledne porotní sál v budově Krajského soudu v Hradci Králové. Slzícím mužem byl pětadvacetiletý Ondřej Pouk z Pardubic, který loni v prosinci zavraždil svou blízkou příbuznou, s níž sdílel společnou domácnost.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Obžalovaný 25letý Ondřej Pouk před hradeckým soudem

Článek

Skutek se stal druhého prosince po půlnoci. Mezi čtyřiačtyřicetiletou ženou a Poukem panovaly komplikované vztahy. Osudného dne se v bytě na pardubickém sídlišti Polabiny poměrně silně konzumoval alkohol za přítomnosti obžalovaného, pozdější oběti a jejího známého. Večer pití došlo, a tak se Pouk s mužem vydali k nedaleké benzínce pro víno. Pak večírek pokračoval.

Pouk vypověděl, že žena mu toho večera, jako už mnohokrát v minulosti, vyčítala jeho způsob života. „Ten den pila od rána, dokázala za den vypít až čtyři litry vína,“ řekl. Přítomného známého rodinná rozepře přestala později bavit a odešel, a co se v bytě dělo pak, to už ví jen Pouk. U soudu řekl, že si pamatuje jen to, že vzal ženu kolem ramen, aby jí pomohl do postele.

Sám volal policii

„Obžalovaný v úmyslu usmrtit zaútočil na poškozenou, a to tak, že ji zezadu uchopil předloktím své ruky v oblasti jejího krku do tzv. kravaty. Silným stiskem předloktí ruky vytvořil tlak na přední a boční část jejího krku a současně tahem krku a hlavy poškozenou uškrtil. Bezprostřední příčinou její smrti bylo zadušení,“ napsala v obžalobě státní zástupkyně Lenka Fatusová.

Pouk, když viděl svou příbuznou bez života, sám zavolal na tísňovou policejní linku a udal se. Od té doby tráví svůj čas ve vazební cele a čeká na svůj trest. Verdikt by mohl uslyšet už v pátek a za vraždu může v kriminále strávit až osmnáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám