Hlavní obsah

Oheň zachvátil stáj na Kroměřížsku, čtyři sportovní koně uhořeli

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hulín

Čtyři sportovní koně uhořeli v sobotu časně ráno při rozsáhlém požáru stodoly a stáje v Hulíně na Kroměřížsku. Škoda byla předběžně odhadnuta na dva milióny korun. Že hospodářské budovy zachvátil oheň, zjistil nad ránem majitel stájí. Sám se snažil zachránit především ustájené sportovní koně.

Článek

„Celý objekt byl zasažen požárem a v nebezpečném prostředí se mu podařilo otevřít jen pár stání. Z plamenů pomohl ven třem koním. Dalším už pomoci nedokázal,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Jeden ze zachráněných koní přitom utrpěl popáleniny.

Mezitím k požáru dorazilo asi o půl čtvrté ráno několik hasičských jednotek z okolí. Plameny z hořící budovy dosahovaly výšky až 15 metrů. Hasičům se podařilo uhasit uskladněné seno a zabránit rozšíření požáru na sousední nemovitosti. Když vnikli do hořícího objektu, našli těla čtyř uhynulých koní.

Majitelé koní a zničených objektů se psychicky zhroutili. Velitel zásahu proto nechal na místo povolat psycholožku hasičů a členy psychosociálního intervenčního týmu.

Příčiny požáru nyní zjišťují vyšetřovatelé hasičů. „Prověřují všechny možné verze vzniku ničivé a tragické události,“ doplnil Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám