Hlavní obsah

Duda se zpovídal na magistrátu kvůli dopravnímu přestupku

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Chomutovský hokejista a někdejší reprezentant národního týmu Radek Duda se v pátek v poledne zpovídal před úředníky karlovarského magistrátu kvůli dopravnímu přestupku.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Chomutovský hokejista Radek Duda při odchodu z karlovarského magistrátu, kde se projednával jeho dopravní přestupek.

Článek

Dopustit se ho měl na konci ledna, kdy na nábřeží Osvobození v Karlových Varech nedal na přechodu pro chodce přednost 63letému důchodci Josefu H., kterého navíc následně napadl pěstmi. Napadení samotné se řeší zvlášť jako přečin výtržnictví. Státní zastupitelství již podalo podle informací Práva na karlovarský okresní soud na Dudu návrh na obžalobu.

„Dokud nebude rozhodnuto, tak se nebudeme k věci vyjadřovat,“ uvedl Dudův advokát Jan Jasa na dotaz Práva na chodbě karlovarského magistrátu, když společně odcházeli z jednání přestupkové komise. Podobně byl zdrženlivý i napadený důchodce Josef H., který byl rovněž předvolán k projednání přestupku. Pouze si postěžoval na svůj zdravotní stav. „Stále mám zdravotní problémy,“ uvedl na schodech karlovarského magistrátu.

K případu napadení došlo v úterý 25. ledna na přechodu pro chodce před karlovarským zverimexem. Důchodce chtěl na přechodu pro chodce přejít vozovku, ale řidič luxusního BMW mu nedal přednost. Penzista stačil před rychle projíždějícím vozidlem s pražskou poznávací značkou jen těsně uskočit, přičemž se rukou o vozidlo otřel.

Otec incident nepřímo potvrdil

Řidič BMW za přechodem zastavil, začal Josefu H. nadávat a vyhrožovat a poté jej zbil pěstmi, takže důchodce musel vyhledat s oděrky v obličeji lékařské ošetření v karlovarské nemocnici. Když se k důchodci začali sbíhat svědci na pomoc, naskočil agresor zpět do auta a z místa ujel.

Duda samotný, kterého Josef H. identifikoval jako útočníka, se odmítá k případu vyjadřovat. Jeho otec ale v televizi krátce po incidentu tvrdil, že důchodce udeřil do vozidla jeho syna záměrně, a proto jej hokejista napadl.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie obvinila hokejistu Dudu z výtržnictví

Z výtržnictví byl ve středu 23. února obviněn chomutovský hokejista Radek Duda, který je podle obvinění podezřelý v případu napadení 63letého muže na přechodu...

Dudovi hrozí pokuta a trestné body

Chomutovskému hokejistovi Radku Dudovi, který je už několik týdnů obviněn kvůli podezření ze spáchání přečinu výtržnictví v souvislosti s napadením 63letého...

Výběr článků

Načítám