Hlavní obsah

Mladík se zasekl na skále, sundávali ho hasiči

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napajedla

Mladík uvízl ve čtvrtek odpoledne na skále v bývalém lomu u obce Napajedla na Zlínsku. Uprostřed pískovcové stěny se při výstupu zastavil a nemohl nahoru ani dolů. Jeho kamarádi proto přivolali na pomoc hasiče, kteří mladíka bezpečně dostali na zem na lanech.

Článek

Na tísňovou linku 112 byla ohlášena žádost o pomoc při záchraně mladíka, který bez lezecké technické podpory a bez lan zdolával pískovcový lom. V jednom místě uvízl a nemohl se dostat do bezpečí.

„Pískovcové podloží bylo silně zvětralé, nestabilní a uvolňovalo se pod ním. Raději proto zůstal na místě a přidržel se vyrůstajícího stromu. Jeho dva kamarádi pod skálou mu nemohli nijak pomoci,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Lezci ze Zlína se následně k mladíkovi v desetimetrové výšce spustili na lanech. „Po ukotvení do jisticích popruhů a záchranářského sedáku byl asi patnáctiletý mladík slaněn na zem. Při akci nebyl nijak zraněn. K výchovné domluvě a k podání vysvětlení byl předán hlídce policie,“ doplnil mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám