Hlavní obsah

Podvodník láká z lidí peníze na odchov slůněte v ostravské zoo

Právo, hon
Ostrava
Aktualizováno

Na internetu se v minulých dnech začaly šířit podvodné e-maily, které mají z důvěřivých lidí vylákat peníze na odchov prvního českého slůněte, které se před třemi týdny narodilo v ostravské zoologické zahradě. Podle mluvčího zoo Stanislava Derlicha jde ale o podvod. Žádné speciální konto, určené na příspěvky pro slůně, totiž neexistuje.

Článek

„Pravděpodobně se jedná o podvodníka, který využívá situace okolo sloního mláděte k vlastnímu obohacení,“ uvedl Derlich.

Dodal, že o rozesílání e-mailu informovalo vedení zoologické zahrady policii. „Zoologická zahrada Ostrava podniká všechny kroky k zastavení šíření tohoto mailu, včetně oznámení na Policii ČR,“ dodal mluvčí.

Jediný způsob, jakým mohou lidé finančně přispět na chov zvířat v ostravské zoologické zahradě, je odeslat dar na konto, jehož číslo je zveřejněno na internetových stránkách zoo.

„O zřízení speciálního sloního konta neuvažujeme,“ dodal Derlich.

Podvodné jednání už vyšetřuje policie. „Oznámení jsme dostali teprve dnes, takže případná škoda dosud nebyla specifikována. Upozorňujeme občany, aby na účet uvedený v e-mailech peníze neposílali. Pokud už se tak stalo, vyzýváme poškozené, aby nás kontaktovali na lince 158,“ uvedla v pátek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Související články

Slůně v Ostravě již pije mléko od své matky

Sloní sameček, který se v pátek brzy ráno narodil v ostravské zoologické zahradě, už začal sám pít mléko od své matky Vishesh. V pátek pokusy přiložit slůně...

Výběr článků

Načítám