Hlavní obsah

Krádeží kabelů vyřadili z provozu stovky telefonů i provoz vlaků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté stíhají pětatřicetiletého muže, který podle nich krádeží měděných kabelů v Praze způsobil výpadek telefonních linek u téměř 2500 domácností, ale i nemocnic a dalších zařízení. Jiného stejně starého zloděje obvinili kvůli tomu, že při krádeži kabelů přerušil provoz na železnici ve Vršovicích. Oběma mužům hrozí až několikaleté tresty. informovala mluvčí policie Eva Miklíková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Zlodějům hrozí za závažné trestné činy, při nichž ohrozili veřejnost, až šest let vězení.

Článek

Prvního z pachatelů zadrželi policisté před více než týdnem ve večerních hodinách v Černokostelecké ulici v Praze 10. Spolu s dvěma neznámými komplici odstranil litinový poklop hloubkové komory a přerušil kabely, které zajišťují telefonní připojení do stovek domácností, telefonních automatů, firem, ale i zdravotnických zařízení. Podle Miklíkové tak bezprostředně ohrozil zdraví lidí v nemocnicích a telekomunikační společnosti navíc způsobil škodu kolem 400 000 korun.

Krade dál

"Obviněnému muži hrozí trest za poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, poškození cizí věci a krádež," informovala mluvčí. Pachatel je stíhán na svobodě a podle policie se podobné trestné činnosti dopouští dál. Policisté ho dopadli v pondělí v Praze 9, kde spolu s jednadvacetiletou ženou údajně ukradl 30 metrů měděného kabelu. Oba si vyslechli obvinění a policie je opět stíhá na svobodě.

Jiného pětatřicetiletého pachatele zadrželi kriminalisté před týdnem v ranních hodinách v Praze 10, kde ještě s dalšími lidmi při krádeží kabelů poškodil zabezpečovací zařízení na železniční trati ve Vršovicích. Škoda je 70 000 korun. Zpovídat se bude z trestných činů poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, poškození cizí věci a krádeže.

Oběma obviněným mužům hrozí za závažné trestné činy, při nichž ohrozili veřejnost, až šest let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám