Hlavní obsah

Potřený indulonou a postříkaný pepřovým sprejem vykradl byt, kam chodil hlídat děti

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Po vzoru akčního filmu se mladý zloděj vloupal do jednoho bytu v Chrudimi. Osmnáctiletý mladík se pomazal indulonou, postříkal pepřovým sprejem a na ruce si navlékl lékařské rukavice. Byt si otevřel bez použití násilí připraveným duplikátem klíče. Z bytu si nakonec odnesl více než pětašedesát tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Odcizené peníze stihl mladík během několika dnů utratit. Několika tisíci měl údajně přispět i na dobročinné účely.

K duplikátu klíče se mladý zloděj dostal díky důvěřivosti čtyřicetileté ženy, které chodil mnohdy i pětkrát do týdne hlídat děti. „S majitelkou bytu se znám několik let, pomáhal jsem jí s hlídáním dětí a několikrát jsem měl zapůjčené klíče od domu i bytu,“ přiznal policistům.

Lavina událostí odstartovala poté, co se majitelka bytu neprozřetelně před mladíkem zmínila, že má doma uložené peníze.

„Mladík se navíc dozvěděl, že žena odjíždí na víkend k rodičům a byt bude prázdný. U sebe měl duplikáty klíčů. Ty si údajně nechal udělat již dříve, aby si je nemusel neustále půjčovat,“ uvedl Právu policejní mluvčí Lukáš Maier.

Viděl to ve filmu

Poté, co žena na víkend odjela, se „patřičně“ naplácal indulonou, pepřovým sprejem a lékařskými rukavicemi a vydal se krást. Svým maskováním chtěl dokonale zahladit stopy. Oblečení pak vyhodil do popelnice. Podle jeho výpovědi takový postup odkoukal z  filmu.

Z bytu odcizil obálku s dvěma tisíci euro a z další obálky si odnesl patnáct tisíc korun,“ upřesnil policejní mluvčí.

„Odcizené peníze stihl mladík během několika dnů utratit především za benzin, hrací automaty a splacením dluhů. Několika tisíci měl údajně přispět i na dobročinné účely,“ dodal Maier. Mladíkovi nyní hrozí až tři roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám