Hlavní obsah

Při srážce náklaďáku s vlakem na Opavsku 26 zraněných

Právo, Novinky, Pavel Karban, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Šestadvacet lidí bylo zraněno při srážce osobního vlaku a nákladního automobilu na železničním přejezdu ve Velkých Hošticích na Opavsku. Nehoda se odehrála ve chvíli, kdy kamión na cestě od Kravař do Opavy vjel na železniční přejezd, když se k němu blížil osobní vlak.

Článek

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala došlo ke střetu osobního vlaku s nákladním autem na trati Hlučín – Opava-východ minutu po půl druhé odpoledne.

„Vůbec jsem si nevšiml, že by byla zapnutá signalizace. Je možné, že to bylo kvůli slunci, že jsem byl oslněn,“ řekl řidič polského kamiónu převážejícího jogurty.

Mluvčí opavské policie René Černohorský uvedl, že policie bude nyní zjišťovat, zda signalizace byla nebo nebyla v provozu. U nehody motorového vlaku s polským kamiónem značky Mercedes zasahovaly čtyři jednotky hasičů.

Zraněno 26 lidí, ve vlaku bylo 120 pasažérů

„Podle posledního sčítání si srážka vyžádala zranění 26 osob, většina by ale mohla být lehčího rázu. Silnice I/56 mezi Opavou a Kravařemi má být uzavřená až několik hodin,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

V době střetu jelo podle něj ve vlaku 120 lidí. „Dvacet osob odvezly sanitky do nemocnic a pět bylo ošetřeno na místě nehody. Řidič polského nákladního auta, kterým byl velký chladicí box, vyvázl bez zranění,“ dodal.

Slezská nemocnice v Opavě ošetřila 19 zraněných, z toho tři děti. „U dětí se jednalo o lehká zranění typu pohmožděnin, odřenin a tržných ran. Dvě z dětí byly po ošetření propuštěny do domácí péče, jeden dětský pacient skončil hospitalizován na pozorování na dětském chirurgickém oddělení,“ sdělil mluvčí opavské nemocnice Daniel Svoboda.

Ze zbývajících 16 dospělých pacientů bylo šest ošetřeno na chirurgické a 10 na ortopedické ambulanci.

„Opět se jednalo o zranění lehké povahy, konkrétně naraženiny, odřeniny, tržné rány, v jednom případě pohmožděné rameno. Dva z pacientů ošetřených na chirurgické ambulanci byli hospitalizováni na pozorování na traumatologickém oddělení, zbývající byli propuštěni do domácí péče,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám