Hlavní obsah

U požáru louky na Karlovarsku zasahoval vrtulník

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Kvůli rozsáhlému požáru louky v Krásném Jezu na Karlovarsku museli hasiči v úterý po třetí hodině odpoledne přivolat vrtulník, který jim pomáhal oheň likvidovat.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Kvůli požáru, který se rozšířil na plochu o rozměru zhruba 800 x 800 metrů, jsme přivolali vrtulník z Prahy,“ popisoval mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

„Jedná se o policejní vrtulník přivolaný s připojeným vakem na tisíc litrů vody k hašení,“ vysvětlil Kasal s tím, že součástí posádky jsou dva pražští hasiči, kteří zásah koordinují.

„Hašení z vrtulníku jsme použili v místě, kde požár zasáhl starou nepoužívanou železniční trať nad obcí Krásný Jez. Obávali jsme se, že by mohly začít hořet staré pražce,“ pokračoval Kasal, podle kterého se požár naštěstí nešířil směrem na obec, takže nebylo nutné nikoho evakuovat.

„Hořela v podstatě jen louka mezi zmiňovanou uzavřenou železnicí a druhou železniční tratí mezi Karlovými Vary a Bečovem. Železniční dopravu na této provozované trati nebylo ale kvůli požáru nutné zastavovat,“ dodal s tím, že na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky.

„Vrtulník nabíral vodu k hašení z řeky Teplé, která obcí protéká,“ uzavřel Kasal, podle kterého byl požár před 17. hodinou pod kontrolou.

Příčiny vzniku požáru se vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám